الجمعة، 30 سبتمبر 2011

الرجيم الكلاسيك


الرجيم الكلاسيك 

الأفطار :- ربع رغيف بلدى أو رغيف سن أو 2 توست رجيم + بيضه مسلوقه أو قطعة جبن قريش + شاى بلبن أو نسكافيه (اللبن خالى الدسم)

العشاء :- كوب زبادى أو كوب زبادوا أو قطعة جبن قريش بالخيار أو 2 ثمرة فاكهه ما عدا الممنوع

الغذاء :-
ربع فرجه أو لحم أو سمك أو تونه + ربع رغيف أو 4 ملاعق أزر أو مكرونه _طبق سلاطه كبير أو طبق خضار ما عدا الممنوع

طريقة حفظ الكرنب وورق العنب


ورق العنب والكرنب 

ورق العنب والكرنب من الخضروات اللى الجميع بيحبها وهى محشيه وهى من الخضروات اللى سهل أوى تحفظيها فى الفريزر وتطلعيها زى ما هى وجاهزة على الحشو وتحضريها للعزومات أو فى رمضان.

أولاً :-كلنا بنعرف ندبل الكرنب وورق العنب يعنى لو عندنا كرنبه بنقطع ورقها ونفصله عن الراس ونغسله ونحطه فى ماء مغلى على النار لمدة دقيقه أو أكثر فليلاً وهتلاحظى تغير اللون
وكذلك ورق العنب بنقطع العنقود بتاعه ونغسله وبرضه بنحطه دقيقه على النار فى ماء مغلى.

ثانياً :- ننشل الورق سواء كرنب أو ورق عنب ونسيبه يبرد وندخله الفريزر فى أكياس ثلاجه ونخرجه من الفريزر قبل الحشو بساعه عشان الثلج يسيح.

بالطريقه دى بيكون جاهز وطازه طوال السنه

طريقة عمل البسبوسه بالمكسرات



المقادير:

نصف كيلو سميد(
دقيق البسبوسه) , كوب زبادي ,  نصف سكر , ملعقة بيكنج بودر 
ملعقة كبيرة سمن , نص كوب بندق , 2 ملعقة سمن سائح للشراب.











مقادير الشربات:-

كوب و نصف ماء , كوب و نصف سكر ,ملعقة فانيليا, ربع ملعقة شاي عصير ليمون.

الطريقة :

* يذاب الزبادي مع السكر.


*نوضع ملعقة البيكنج بودر على الدقيق ويضاف السمن الي السكر و تخلط ويضاف عليهم السميد بعد أضافة البيكنج بودر عليه.

* تدهن صينيه بقليل من السمن السائح و يصب فيه الخليط و يقطع مربعات.


* تخبز في فرن متوسط الحرارة و حين يميل لونها الي الاصفرارتخرج و يوزع البندق على سطحها و يمرر السكين.وتدخل مرة أخرى للفرن


* يذاب السكر في الماء و يوضع على نار هادئة و يغلي مدة 10 دقائق ثم يضاف اليه عصير الليمون وملعقة الفانيليا .

* حين تحمر البسبوسة تسيح ملعقتا سمن و ترش على السطح ثم تسقي بالشربات و تقطع و تقدم

الخميس، 29 سبتمبر 2011

طريقه سهله لعمل فتة الشاورما على الطريقه السوريا


فتة الشاورما
خبز لبنانى ,نص كيلو لحم أستيك نقطعه شرائح ,بصل مفروم ,طماطم,بهارات شاورما ,ارز بسمتى ,ملح ,كارى,فلفل أسود
الطريقه
1_خبز لبنانى نتبله بقليل من الكمون و يقطع مربعات صغيره او متوسطه ويقلى بالزيت أو السمن ثم يوضع جابنا
2_ نضع قليل من الزبده فى الطاسه وننزل البصل حتى يذبل ثم نضع اللحم المقطع شرائح بالطول ونقلب جيدا معاً
3_تقطع حبتين طماطم متوسطتين قطع صغيره ثم توضع  على اللحم و توضع بهارات الشاورما والملح والفلفل وتضعى قليل من الخل وتغطى وتترك وهكذا تكون الشاورما جاهزه
4_يغسل الارز وينقع لمده 10 دقائق ويوضع القليل من الزبده فى الاناء عل النار ويوضع الارز مع القليل من الملح والكارى وعود القرفه الخشب وليمونه ناشفه ويوضع الماء حتى تغلى ثم هدى النار حتى يستوى ومن حين وأخر لو أحتاجت شوربه نضيف

5_نحضر طبق كبير لتقديم ويكون عميق ونضع فيه الخبز المقلى ثم الارز ثم الشاورما على الوجه ويمكن  طحينه بجانها او ثوميه

طريقة عمل الثوميه

المقادير
1-2 كوب مايونيز كبير عليهم 2 فص ثوم مفروم ملح وفلفل وملعقه صغيره خل وممكن أضافة قليل من النعناع الناشف حسب الرغبه و تقلب جيداً

طريقة عمل الكبسه السعودى .


.

طريقة عمل الكبسه السعودى سهله جدا .

المقادير:-3اكواب ارز بسمتى غامق اللون ويفضل معلب .(دريا)
-3ملاعق زيت
-ملعقة سمنة
-عدد 2بصلة مفرومة متوسط
ه
-3 ملاعق صلصة طماطم
-1ملعقة كبيرة بهارات كبسة(متوفرة عند العطار)
- كوب مكسرات وزبيب
-كيلو لحم كندوز مكعبات صغيره
-ورق لاورو-ملعقة كارى
-فلفل اسود
-ملح
-فص ثوم
- واحده ليمون مجفف و2 عود قرفه خشب موجود عند العطار.

التحضير:-يسلق اللحم مع البهارات والتوابل وورق لاورو والفلفل والثوم حتى تمام النضج وننشل اللحم ونصفى الشوربه .
- نضع ملعقة الزيت وملعقة السمن فى الوعاء ونضع عليه البصل المفروم حتى يصفر ونضيف اللحم السابق نضجها وممكن تحمر فى السمن قبل ذلك حسب الرغبه فقط ونقلب وقبلها نكون غسلنا الأرز البسمتى ونتركه فى الماء عشر دقائق ثم يصفى ويوضع على البصل
ويقلب دقائق ثم نضيف الطماطم ونقلب ثم نضع البهارات كبسه وورقة لورو وليمونه مجففه و2عود قرفه خشب ونقلب ثم نضع الشوربه المصفاة حتى تغطى الارز ونضع ملعقة كارى للون الأصفر بين حين واخر اذا احتاج الى شوربة نضيف.
-نحمر كوب المكسرات فى ملعقه زيت أو سمن حسب الرغبه
-نغرف الأرز وبداخله اللحم ثم يزين بالمكسرات.


حمام محشى بالرز والخلطه


طريقة عمل الحمام محشى أرز
المقادير :
حمام حسب أحتياجاتك
كوب أرز لثلاث أجواز حمام
بصل مقطع قطع صغيره أو مفروم)
فلفل أسود وملح وقليل من البهارات
ملعقتين سمن و زيت
كبد و قوانص فراخ و حمام أو كبد لحوم (حسب الرغبة)
ثوم مفروم
فلفل أخضر (مقطع شرائح صغيره )
الطريقة :
ينظف الحمام جيدأ بالماء والدقيق والملح و يوضع فى مصفاة لكى يصفى من الماء الى أن نحضر الحشو
أولاً :-
 يوضع الزيت و السمن على النار ثم يوضع البصل و الثوم و شرائح الفلفل الأخضر و قبل أن يتغير لونهم يوضع قطع الكبد و القوانص و الفلفل الأسود ثم يقلب جيدا الى أن تتأكدى أنها نضجت تماماً ثم يضاف اليهم الأرز بعد غسله وتصفيته مع إضافة قليل من الماء مع عدم التوقف عن التقليب الى أن يصبح الأرز نصف ناضج ثم يأخذ من على النار و يحشى به الحمام ويخيط الحمام من الرأس وبين الرجلين جيداً .
ثم يوضع ماء على النار و تقطع فيه بصله قطع ضغيره و يوضع عليها فلفل أسود وحبهان حسب الرغبه الى أن تغلى ثم يوضع فيها الحمام و يترك على النار الى أن ينضج ثم ينشل الحمام من الشوربة و نقوم بتحميره فى السمن .
ملاحظات :
11-يوضع الملح على الشوربة قبل أن ينضج الحمام بوقت قليل لأن الملح يبطئ من نضج الحمام
2- لابد أن يكون البصل و شرائح الفلفل و الكبد و القوانص أكثر من كمية الأرز لتحصلى على طعم لذيذ
3- الذى يتبقى من الأرز يوضع عليه قليل من الماء و نقوم بإكتمال نضجه على النار ثم يوضع عليه الحمام بعد التحمير و يقدم بشكل جميل و طعم لذيذ












جدول الرجيم 3



أولا الأفطار:-
 
قطعة توست أو ربع رغيف بلدى + ملعقة جبنه قريش + ثمرة طماطم . أو 2 توست سن + بيضه مسلوقه + خيار أو خس أى كميه
 
ثانياً:- الغذاء :-

ثمرة أو عصير برتقاله
بعد ساعه
ربع كيلو سمك أو لحم أو علبه تونه
+ طبق خضار نى × نى أو شوربة خضار
+ كوب لبن رايب أو زبادوا

العشاء :-
2 ثمرة فاكهه أو كوب زبادى أو لبن رايب


جدول الرجيم 2

الأفطار :-بيضه أو قطعة جبنه قريش + شريحة توست سن أو ربع رغيف بلدى + شاى أو نسكافيه بحليب منزوع الدسم .


االغذاء :-
ربع فرخه أو سمك أو تونه +1 بطاطس مسلوقه أو ربع رغيف بلدى + كوب عصير برتقال أو جريب فروت أو ثمرة تفاح 


العشاء:- 
خضار مسلوق أو ثمرتين فاكهه ما عدا الممنوع 

طريقة عمل البسبوسه يالبندق



المقادير:

نصف كيلو سميد(
دقيق البسبوسه) , كوب زبادي ,كوب سكر بودره, ملعقة بيكنج بودر , نص كوب بندق , 2 ملعقة سمن ,نصف كوب جوز هند

الشربات :-
كوب و نصف ماء , كوب و نصف سكر ,ملعقة فانيليا, ربع ملعقة شاي عصير ليمون,ملعقة سمن 

الطريقة :
 *يوضع ملعقة البيكنج بودر على دقيق السميد 
* يذاب الزبادي مع السكر
*يضاف السمن الى الزبادى والسكر ويضاف اليهم دقيق السميد وجوز الهند
* تدهن صينيه بقليل من السمن السائح و يصب فيه الخليط و يقطع مربعات ويوضع البندق على الوجه.
* تخبز في فرن متوسط الحرارة و حين يميل لونها الي الأحمرار تخرج أو تختبر بالسكين.

طريقة عمل الشربات:-
* يذاب السكر في الماء و يوضع على نار هادئة و يغلي مدة 3 دقائق ثم يضاف اليه عصير الليمون والفانيليا

* حين تحمر البسبوسة تسيح ملعقتا سمن و ترش على السطح ثم تسقي بالشربات و تقطع و تقدم
ملحوظه:-
 1- الشربات يجب أن يكون بارد فى حالة البسبوسه ساخنه أو العكس
2- أشعال الفرن قبل أدخال البسبوسه بربع ساعه على الأقل
3- ممكن التزين باللوز أو بالبالفسدق المطحون

طريقة عمل الكريب الحلو سهله جدا


طريقة عمل الكريب الحلو
المقادير


كوب ونصف لبن

100 جرام دقيق

2بيضات

ملعقة كبيرة زيت

ملعقة كبيرة سكر

نصف كيس من الفانيليا
مقادير الحشو :-

مهلبيه أو مربى فواكهه وقطع الفاكهه الطازجه تفاح –موز- فراوله-ولو عايزة كريب شوكولاته شيلى معلقتين دقيق وحطى بدالهم معلقتين كاكاو وزودى فى الحشو قطع شيكولاته خام  وللتزين كريم شانتيه ومكسرات
ثانيا :- التحضير :-

توضع المقادير السابقه فى العجان وتضرب مع بعض أو ممكن فى بالمضرب أو الخلاط لو أمكن لازم تسويها فى طاسه تيفال عشان ما تلزقش نحضر الطاسه نضع ملعقه زيت لما تسخن نأخذ مغرفه من الخليط وتسوى على الناحيتين ونكرر هذا فى كل كمية الخليط ونحشيها بالحشو حسب الرغبه وتجمل بالمكسرات والكريم شانتيه


طريقة عمل الكريب بالدجاج



طريقة عمل كريب الدجاج
مقادير الكريب 
4 بيضات
كوبين دقيق
كوبين وربع لبن
ربع كوب زبدة مذابة
مقادير الحشو
بصلة مفرومة ناعمه
صدور دجاج مسلوق ومقطع
ملح وفلفل وبهارات
فلفل ألوان مقطع صغير
زيتون مخلى مقطع – جبن موزريلا

طريقة الاعداد


نخلط مقادير الكريب في العجان أو بالمضرب ونتركه في الثلاجه

لمدة عشر دقائق أو لحين أعداد حشو الدجاج


نقلي البصل في زبده وبعدها نضيف الخضراوت

وفوقه الدجاج ونقلبه قليل ثم نضيف البهارات والملح

والفلفل الأسود وبعدها نضيف المزريلا
ونخلي الحشوة على جنب

نحضر مقلات تيفال او غير لاصقة مع مغرفه
نضع فى المقلاه ملعقة زيت ذره ولما تسخن نضع مغرفه من الخليط
تترك دقيقه أو حتى تأخذ اللون الذهبى وتقلب على الناحيه الأخرى
بعد أن نجهز الكريب نضع الخلطه فيه ويلف ويرص فى صينيه مدهونه ويدخل الفرن تلت ساعه وللتزين يوضع على الوجه جبنه موزريلا مبشوره أو جزر مبشور ويقدم ساخنا.
ملحوظه :- ممكن حشو الكريب بأى لحوم أو جبن حسب الرغبه ( شاورما- هامبورجر-سوسيس-لحم مفروم ,وغيرها)


الجمعة، 23 سبتمبر 2011

لو عايزه توم مصرى طول السنه جاهز وطازج.

 طرق حفظ التوم طوال السنه:-

كلنا بنحتاج التوم طول السنه وطرق الحفظ القديمه وهى حفظ التوم صحيح فى الهواء أصبحت لا تصلح وبعد فتره يفقد التوم كل ما بداخله ويترك الفص فاضى تماما ولكن هناك طريقتين أفضل لحفظ التوم:-

أولاً :- مع ظهور التوم وبداية أوانه يبدأ بعض أصحاب الخضار ببيع التوم مفصص ومقشر بالكيلو ممكن تجبيه وتحفظيه فى أكياس فى الفريزر وتخرجيه على الفرم أثناء أعداد الطعام

ثانياً :- وهى الطريقه الأفضل هى أن تحضرى التوم فى أول أوانه وتفرميه بالمفرمه كما هو بس تنزع القشره الخارجيه للرأس وتترك القشره الخارجيه لكل فص وبعد الفرم تخلط بقليل من الملح لحفظه وتوضع فى أكياس تلاجه بكميات صغيرة وتستخدمى كيس بعد الأخر

طريقة عمل صلصة الطماطم وحفظها فى التلاجه أو الفريزر



لو محتاجه تحفظى كميه كبيره من الطماطم المصلصه عشان تكون أسرع وأسهل فى الأستخدام وخاصة لو كنتى موظفه
أولاً :- نجيب كمية الطماطم اللى أنتى محتاجها
ثانياً :- تغسل جيداً وتصفى بالمصفى ونضعها على النار مع التقليب كل ربع ساعه(ملحوظه كلما كانت كميه كبيره أحتاجت وقت أطول)
ثالثاً:- ستجدينها مع الوقت تفقد الماء منها وتأخذ قوام متماسك كلما تماسكت كان أفضل .

رابعاً:- نتركها تبرد ثم نضع قليل من الملح والزيت لحفظها .
خامساً :- عندك طريقتين للحفظ :-
1- ممكن تضعى كميه قليله منها فى أكياس تلاجه (مغرفه واحده تساوى نصف كيلو طماطم )وتوضع فى الفريزر شهور
2- ممكن تضعيها فى برطمانات وتضعيها فى التلاجه ولكن حد أقصى شهر أو شهر ونصف وتأخذى منها بملعقه جافه نظيفه

طريقة حفظ الملوخيه الخضراء ولا أسهل




        اليوم هقولك أزاى تحفظى الملوخيه الخضراء الطازجه  المخروطه فى الفريزر.


أولاً :- هتجيبى كميه الملوخيه حسب الأحتياج -تقطف - تغسل - وتترك لتجف من الماء.

ثانياً:- هنخرط الملوخيه يدوى وليس بالمفرمه .

ثالثاً:- نحضر مقلاه ونضع قليل من الزيت ليسخن ونضع الملوخيه المخروطه بالمقلاه ونقلب تلاحظين تغير لونها .

رابعاً:- نتركها قليل لتبرد ونضعها فى أكياس ثلاجه حسب الكميه المستخدمه فى الوجبه .

خامساً - توضع فى الفريزر

طريقة عمل الكنافة بالمانجو والقشطه


أولاً :-
المقادير :-

نص كيلو كنافه - كيلو مانجو ونقطعها قطع - العسل - كوب زبده -كوب قشطه -كريم شانتيه حسب الرغبه

ثانباً :- تحضير العسل :-
كوب ونصف سكر وكوب ماء وملعقة فانيليا ونصف كوب عصير مانجو نضعهم فى حله على النار .

ثالثاً:- نقسم الكنافه نصفين ونحضر قالبين نفس المقاس وكل نص من كمية الكنافة عليه نص كوب زبده  سايحه ومعلقة سكر ونقطع الكنافه بأيدينا ونفركها ونفردها فى القالب كويس ونضغط عليها 
ونفس الطريقه فى النص التانى وندخلهم الفرن يستوا كويس .
تخرج من الفرن تسقى بالشربات بارد فى القالبين ولما تهدا نحط قطع المانجو على الكنافه فى فالب واحد ونحط عليها القشطه وبعدين نحط النص التانى ونغطى بيه ونضبطهم كويس ونقلب القالب فى طبق التقديم لتقطع وممكن تزين بقطع مانجو وكريم شانتيه 

جدول الرجيم

الأفطار :- ربع رغيف بلدى أو رغيف سن أو 2 توست سن +بيضه مسلوقه أو قطعة جبن قريش بالخيار وكوب شاى باللبن أو نسكافيه لبن خالى الدسم 

العشاء :- 2 ثمرة فاكهه ماعدا الممنوع أو كوب زبادى لايت أو كوب زبادو ربع لتر 

الغذاء :- ربع فرخه أو شريحة لحم أو سمكتين وسط + 4 ملاعق أرز أو مكرونه + طبق سلطه كبير أو طبق خضار ماعدا الممنوع

ملحوظه :- السكر معلقتين وأن زاد نستخدم سكر دايت .

الخضار الممنوع:- بطاطس -قلقاس - الحبوب - بطاطا -البسله

الفاكهه الممنوعه:- العنب -البلح-المانجو-البطيخ-والكانتلوب-التين-المشمش-الخوخ-

فطيرة الجبنه والفراخ

أولا :- المقادير 
1- العجين 1كوب ونص دقيق منخول 
2 معلقة لبن بودر - معلقة خميره - معلقة سكر - نص معلقة ملح - ربع كوب زيت - نص كوب ماء 
ثانيا :- الدجاج للحشو :-
نص كيلو دجاج بانيه مقطع مكعبات - بصله مفرومه - ملح وفلفل وبهارات- فلفل أخضر مقطع صغير 
ثالثا :- جبن مطبوخ سايح - جبن موزريلا 
طريقة التحضير :-
أولاً نجهز حشو الدجاج حطى المقلاه على النار وبها قليل من الزيت ثم ضيفى البصل المفروم ولما يدبل ضيفى الفلفل ونقلب ثم نضيف الدجاج والملح والفلفل الأسود والبهارات ونقلب جيدا ممكن اضافة قليل من الكارى وقليل من الماء لتمام النضج و تترك جانبا ز
تحضير العجين:-
نضع الدقيق واللبن البودره والخميره البودر ومعلقه السكر ونص معلقة الملح فى العجان وأحط الماء والزيت واعجن كويس واسيبها ترتاح نص ساعه وبعد ما ترتاح أقسمها نصفيين وأفردهما بالنشابه كويس وأجيب القالب أحط اول نص من العجين المفرود وادهنه بالجبن المطبوح ثم أحط الفراج وعليها نص كوب موزريلا وأغطى بالنص التانى من العحين وأدهن الوجه بالبيض واللبن وممكن أرش سمسم للزينه وتتدخل الفرن ولما تهدا تتقطع وبالهنا والشفا .