الاثنين، 14 نوفمبر 2011

كفتة الحاتى باللحم الضانى

طريقة عمل كفتة الحاتى باللحم الضانى


ممكن أستخدام اللحم الكندوز حسب الرغبه
الطريقه :-


-كيلو لحم ضانى أو كندوز حسب الرغبه

- كفتة الحاتى لا يضاف عليها غير تفل بصل وملح وفلفل وبهارات وبس


 -للتخلص من الماء أحضرى البصل المبشور الناعم وضعى عليه شوية ملح وخل ونعصره جيدا

- نضع تفل البصل على اللحمة المفرومة مع الملح والفلفل والبهارات ونخلطها معا وندخلها الثلاجة لايقل عن 3 او 4 ساعات


- ماء البصل نضع عليه ثمرة طماطم مبشورة وقليل من الملح وقليل من الفلفل و زيت زيتون ومعلقة سكر ونقلبهم


بللى يديك وماء البصل وصبعى الكفته على السيخ جيدا وحركيه أصابعك المبلله بماء البصل جيدا 

ممكن تسويها على أى نوع من الشوايات الفحم أو الكهرباء أو تضعيها فى صينيه تيفال وتدهنيها قليل من الزيت وتدخليها الفرن


- تقدم كفتة الحاتي مع ارز بالخلطة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق