الجمعة، 23 سبتمبر 2011

فطيرة الجبنه والفراخ

أولا :- المقادير 
1- العجين 1كوب ونص دقيق منخول 
2 معلقة لبن بودر - معلقة خميره - معلقة سكر - نص معلقة ملح - ربع كوب زيت - نص كوب ماء 
ثانيا :- الدجاج للحشو :-
نص كيلو دجاج بانيه مقطع مكعبات - بصله مفرومه - ملح وفلفل وبهارات- فلفل أخضر مقطع صغير 
ثالثا :- جبن مطبوخ سايح - جبن موزريلا 
طريقة التحضير :-
أولاً نجهز حشو الدجاج حطى المقلاه على النار وبها قليل من الزيت ثم ضيفى البصل المفروم ولما يدبل ضيفى الفلفل ونقلب ثم نضيف الدجاج والملح والفلفل الأسود والبهارات ونقلب جيدا ممكن اضافة قليل من الكارى وقليل من الماء لتمام النضج و تترك جانبا ز
تحضير العجين:-
نضع الدقيق واللبن البودره والخميره البودر ومعلقه السكر ونص معلقة الملح فى العجان وأحط الماء والزيت واعجن كويس واسيبها ترتاح نص ساعه وبعد ما ترتاح أقسمها نصفيين وأفردهما بالنشابه كويس وأجيب القالب أحط اول نص من العجين المفرود وادهنه بالجبن المطبوح ثم أحط الفراج وعليها نص كوب موزريلا وأغطى بالنص التانى من العحين وأدهن الوجه بالبيض واللبن وممكن أرش سمسم للزينه وتتدخل الفرن ولما تهدا تتقطع وبالهنا والشفا . 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق