الجمعة، 30 سبتمبر 2011

طريقة حفظ الكرنب وورق العنب


ورق العنب والكرنب 

ورق العنب والكرنب من الخضروات اللى الجميع بيحبها وهى محشيه وهى من الخضروات اللى سهل أوى تحفظيها فى الفريزر وتطلعيها زى ما هى وجاهزة على الحشو وتحضريها للعزومات أو فى رمضان.

أولاً :-كلنا بنعرف ندبل الكرنب وورق العنب يعنى لو عندنا كرنبه بنقطع ورقها ونفصله عن الراس ونغسله ونحطه فى ماء مغلى على النار لمدة دقيقه أو أكثر فليلاً وهتلاحظى تغير اللون
وكذلك ورق العنب بنقطع العنقود بتاعه ونغسله وبرضه بنحطه دقيقه على النار فى ماء مغلى.

ثانياً :- ننشل الورق سواء كرنب أو ورق عنب ونسيبه يبرد وندخله الفريزر فى أكياس ثلاجه ونخرجه من الفريزر قبل الحشو بساعه عشان الثلج يسيح.

بالطريقه دى بيكون جاهز وطازه طوال السنه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق