أولاً :- نجيب كمية الطماطم اللى أنتى محتاجها
ثانياً :- تغسل جيداً وتصفى بالمصفى ونضعها على النار مع التقليب كل ربع ساعه(ملحوظه كلما كانت كميه كبيره أحتاجت وقت أطول)
ثالثاً:- ستجدينها مع الوقت تفقد الماء منها وتأخذ قوام متماسك كلما تماسكت كان أفضل .
خامساً :- عندك طريقتين للحفظ :-
1- ممكن تضعى كميه قليله منها فى أكياس تلاجه (مغرفه واحده تساوى نصف كيلو طماطم )وتوضع فى الفريزر شهور
2- ممكن تضعيها فى برطمانات وتضعيها فى التلاجه ولكن حد أقصى شهر أو شهر ونصف وتأخذى منها بملعقه جافه نظيفه
تسلم الأيادى
ردحذفمدونة جبنا التايهة
www.alchef.blogspt.com