الجمعة، 23 سبتمبر 2011

طريقة عمل صلصة الطماطم وحفظها فى التلاجه أو الفريزر



لو محتاجه تحفظى كميه كبيره من الطماطم المصلصه عشان تكون أسرع وأسهل فى الأستخدام وخاصة لو كنتى موظفه
أولاً :- نجيب كمية الطماطم اللى أنتى محتاجها
ثانياً :- تغسل جيداً وتصفى بالمصفى ونضعها على النار مع التقليب كل ربع ساعه(ملحوظه كلما كانت كميه كبيره أحتاجت وقت أطول)
ثالثاً:- ستجدينها مع الوقت تفقد الماء منها وتأخذ قوام متماسك كلما تماسكت كان أفضل .

رابعاً:- نتركها تبرد ثم نضع قليل من الملح والزيت لحفظها .
خامساً :- عندك طريقتين للحفظ :-
1- ممكن تضعى كميه قليله منها فى أكياس تلاجه (مغرفه واحده تساوى نصف كيلو طماطم )وتوضع فى الفريزر شهور
2- ممكن تضعيها فى برطمانات وتضعيها فى التلاجه ولكن حد أقصى شهر أو شهر ونصف وتأخذى منها بملعقه جافه نظيفه

هناك تعليق واحد:

  1. تسلم الأيادى
    مدونة جبنا التايهة
    www.alchef.blogspt.com

    ردحذف