الأحد، 16 أكتوبر 2011

طريقة عمل الجاتوه السواريه


  • المقادير
  • 400 جرام شوكولاتة خام -عدد 6 أصفر بيض -معلقة كبيرة جيلاتين 150 جرام سكر 750 جرام فريش كريم عدد 6 بياض بيض كبير- كوب سكر -كوب زيت - - ملاعق كبيرة كاكاو -عدد 2 بيضة - مقدار فانليا -كوب دقيق- معلقة بيكنج بودر
  • التحضير: الكريمة:
    1-نضع الشوكولا على حمام مائي لحد ما تسيح
    2-نضرب صفار البيض كويس أوي
    3-نضع الشوكولاتة السايحة الساخنة جدا ونقلب بسرعة
    4- بياض البيض...طريقته إن احنا بنضرب البياض لحد ما تتكو ن كريمه ...وبعدين نضيف عليه تدريجيا معلقة كبيرة مليانة سكر بودرة
    5-نضع الجيلاتين في نص كوب ماء ساخن جدا جيلاتين مع ربع كوب ماء ساخن جدا
    6-ننزل بالجيلاتين ببطء على خليط البيض والشوكولا والمارينج مع التقليب
    7-بعد كده نخفق الفريش كريم لحد ما يتماسك
    بعد كده نضيف الفريش كريم على خليط(الشوكولا والصفار والمارينج والجيلاتين) ونقلب كويس
  • الكيك::
    1- نخلط الزيت واللبن والسكر والكاكاو في الخلاط حتي يتجانسوا
    2-وبعد الخلط نأخذ ثلاثة أرباع كوب ونضعهم على جنب ونضيف للباقي بيضتين وفانيليا
    3-ثم نصب الخليط على دقيق مخلوط بملعقة كبيرة بيكنج بودر
    4-ونخلط جيدا بالمضرب الكهربائي حتى يتجانس
    5-ثم نصبه في صينية مدهونة بزيت

  • الطبخ: تدخل فرن ساخن لمدة 25 دقيقة
    بعد ما تبرد هانسويها ...يعني نشيل الأطراف والوش المنفوخ ...بحيث إنها تكون متساوية
    ونقسمها نصفين
    بعدين نرجع النصين على بعض تاني ونقطعها من النص بحيث إنه يكون عندي أربع أقسام
    هناخد من الأربع أقسام ..اتنين ندهنهم بالكريمة ...واتنين مش هندهنهم
    ناخد الربعين اللي ما دهنهمش ونحطهم على الاتنين اللي دهناهم ونغطيهم بالصوص بتاع الكيكة اللي كنا واخدينه على جنب...بس ما تخلهوش ينزل من الجوانب ...]عني على الوش بس
    وبعدين نقطعها مربعات صغيرة ونزينها بالتوفي...والتوفي كمان بيديها طعم روعة


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق