الخميس، 27 أكتوبر 2011

الفخده الضانى فى الفرن

طريقة عمل الفخده الضانى فى الفرن

أولاً :- المقاديـــــر
1- فخده ضانى
2- 6 فصوص توم مفروم و6 فصوص توم صحيح (ممكن نزود أو نقلل حسب الرغبه )
3- 2 بصله مفرومه
4- ملعقتين مسطرده
5- ملح -فلفل-حبهان -ريحان-جوزة الطيب-سماق-بابريكا-بهارات لحم-ورق لوروا-روزمارى)
6- ملعقة خل وعصير ليمونه
7- معلقتين زيت وملعقة صلصه كبيره
ملحوظه :- يمكن التخلى عن أى من التوابل المذكوره حسب الرغبه وأيضاً ممكن أضافة الزبادى للتتبيله حسب الرغبه
كما يمكن أضافة الجزر والبطاطس أثناء الطهى


ثانياً:-التحضير

 (يفضل تحضير الفخده قبل الأكل بساعات والأفضل أن تترك ليله فى التتبيله داخل التلاجه )

نغسل الفخده جيداً بالماء والملح ثم نخلى الفخده من العظم أو أطلبى من الجزار أن يخليها لك ثم أعملى فتحات فى الفخده
بالسكين وأغرزى بها فصوص التوم الصحيح ثم أخلطى البصل والتوابل كلها والمسطرده والصلصه والليمون والخل والزيت وادهنى وتبلى الفخده جيداً
أتركيها فى التتبيله على الأقل 4 ساعات ويفضل ليله كامله ثم أخرجيها وأنزعى بقايا التتبيله بيدك (الشوائب ) وأحضرى صينيه ويفضل وضع حلقات بطاطس وجزر وضعى عليها الفخده ونصف كوب ماء بصل ونصف كوب شوربه أو ماء وغطي الصينيه بالفويل وأدخليها فرن حامى حوالى ساعتين أو أكثر حسب حجم الفخده قرب النضج أنزعى الفويل وأفتحى الشوايه وأتركيها تأخذ اللون الذهبى وللون ذهبى رائع ممكن دهن الوجه بنصف ملعقة سكر

طريقه أخرى :-

تبلى الفخده كما هو موضح من قبل ثم فى صينيه كبيره ضعى ملعقتين زبد ومعلقة زيت حتى يسخن وقلبى الفخده فيها من جميع النواحى حتى تأخذ اللون الذهبى ثم ضيفى كوب ماء ساخن وأتركيها على النار وأعيدى أضافة الماء كلما تبخر الماء حتى تقترب من النضج غطيها بالفويل وأدخليها تكمل النضج فى الفرن وهذه الطريقه أسرع مما سبق


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق